Parkinson
Beynin Alt Kısımlarındaki Gri Cevher Çekirdeklerinin Bozukluğuna Bağlı, Bazı Özel Hücrelerin Seçici Olarak Ölmesi Ile Süre Giden Bir Sinir Sistemi Hastalığıdır. Hastalıkta Beyin Iletişimde Görev Alan ‘Dopamin’ Adlı Maddede Azalma Veya Tükenme Olur. Bu Hastalık Sıklıkla Kendini Orta Yaş Sonrasında Gösterir. Binde Bir Sıklıkla Görülen, Müzmin, Ilerleyici, Tedavisiz Iyileşmeyen Bir Hastalıktır.
Temel Bozukluk, Koordine Hareketleri Düzenleyen Beyin Bölümlerindendir. Bu Bozukluğa Yol Açan Sebep Tam Bilinmiyorsa Idyopatik Parkinson Hastalığı, Sebebin Belli Olduğu Durumlarda Ise Parkinsonien Sendromlar Adı Verilir.
Bu Sendromların Bir Kısmı Şunlardır:
Geçirilmiş Beyin Enfeksiyonları,
Bazı Ilaçlar,
Arteroskleroz,
Ailevi Sebepler,
Travma,
Zehirlenmeler,
Tümörler,
Kandaki Kırmızı Hücrelerin Aşırı Yükselmesi
Hastalığın Semptomları Şunlardır:
(Tremor) Titreme
Ayakta Duruş Bozuklukları
(Rijidite) Katılık
Hareketlerde Yavaşlama
Kabızlık
Depresyon
*İdrara Çıkmakda Sorun Yaşama
Tansiyon Düşüklüğü
Tedavi Ise Üç Grupta Planlanabilir:
Birincisi, Hastayı, Faydalı Aktiviteler Ve Zihni Faaliyetlerle Içe Kapanık Ve Cemiyetten Ayrı Olmaktan Korumaktır.
İkincisi, Cerrahi Tedavi Olup, Hastanın Izdırabını Azaltmak Için Kullanılmıştır Ve Hasta Bölgenin, Elektrik Veya Alkolle Tahribinden Ibarettir. Cerrahi Tedaviyle Titreme Genellikle Düzelir, Ancak Katılık Ve Hareketlerde Gözle Görülür Bir Iyileşme Olmaz.
Üçüncü Ve Bugün Parkinson Hastalığının Esas Tedavisi Olarak Ele Alınan Tedavi Ilaçla Tedavidir. Sentetik Dopamin Kan Ile Beyin Arasındaki Bariyeri Aşamamaktadır. Bu Problem Kan-Beyin Engelini Aştıktan Sonra Dopamine Dönüşen, L-Dopa’nın Bulunması Ile Çözümlenmiştir. Tedavide L-Dopa Belirtilerin Kaybolduğu Doza Kadar Tedricen Arttırılarak Verilir. Bundan Başka Bir Virüs Ilacı Olan Amantadin, Dopamin Gibi Etki Gösteren Bromocriptine De L-Dopa’ya Yardımcı Olarak Tedaviye Katılabilmektedir. Halen Beyin Doku Nakli Çalışmaları Da Devam Etmektedir. Burada Esas; Beyin Nakli Olmayıp, Yeni Ölen Ceninden Dopamin Yapan Küçük Bir Bölüm, Hasta Beyne Nakil Edilir.
Peki Biz Ne Gibi Destekler Veriyoruz?
Hastamıza Ilk Gününden Itibaren Güler Yüzlü, Sevecen Ve Profesyonel Personelimiz Ile Yukarıda Belirttiğimiz 3 Tür Tedavi Yöntemi Ile Hizmet Vermekteyiz.